Fizinfo:3. 

A FIZIKA SZÍNRE LÉP

3. FIZIKATANÁRI KONFERENCIA ÉS MÓDSZERVÁSÁR

2003. szeptember 12-14.
Helyszín: József Attila Fiúkollégium, Székesfehérvár

Az EU nagy laboratóriumai, kutatóintézetei: az Európai Űrkutatási Ügynökség (ESA), az Európai Déli Obszervatórium (ESO), az Európai Atommagkutató Központ (CERN), az Európai Molekuláris Biológiai Laboratórium (EMBL), az Európai Fúziófejlesztési Együttműködés (EFDA), az Európai Szinkrotron Laboratórium (ESRF) és a Laue-Langevin Intézet (ILL) ismét megrendezik a Tudomány és a technológia hetét. Ennek hangsúlyos része a harmadszor megrendezett Physics on Stage rendezvénysorozat, amelynek alapgondolata az idén a fizika és az élet kapcsolata.

Magyarországon több más, a fenti rendezvényhez kapcsolódó program mellett ismét megrendezzük középiskolai tanárok számára A Fizika színre lép hazai konferenciáját.

Erre a konferenciára várunk mindenkit, akinek új ötletei vannak a fizika tanításának érdekesebbé tételéhez. Keresünk kísérleteket, módszereket, új tananyagokat. Külön örülnénk annak, ha a bemutatók kapcsolódnának az alapgondolathoz, de ez nem feltétele a részvételnek. Kérünk mindenkit, aki be tud mutatni bármit, ami hozzájárulhat a fizika és oktatása népszerűvé tételéhez, jelentkezzen A FIZIKA SZÍNRELÉP szervezőbizottságánál, és vegyen részt ezen a rendezvényen. A bemutatott anyagokat összegyűjtjük, valamilyen formában közzétesszük.

Mivel a határidő szűk, kérjük, hogy aki ezt a felhívást olvasta, legyen szíves kollégáinak, ismerőseinek is ajánlani. A konferencia egyben "selejtező" a Hollandiában tartandó központi rendezvényre (november 8-15, Noordwijk, Hollandia), amelyen kb. négyszáz fizikatanár, tudományos újságíró, oktatáspolitikus, tanárképzésben dolgozó oktató vesz majd részt.

Kérjük tehát, hogy akit a rendezvény érdekel, be akar mutatni valamit, műhelyt tartana, kiállítana, jelentkezzen 2003 augusztus 28-ig a következő címen:

Ujvári Sándor,
e-mail: ujvari@mail.datatrans.hu"

Jelentkezni a tervezett program vázlatával lehet. A konferencia rövidsége miatt a szervezőbizottság a programok közül válogat, és a legjobbakat hívja meg Székesfehérvárra. Ha lehet, a vázlatokat angolul, vagy németül is kérjük, és Fehérváron a program rövid összefoglalását angolul vagy németül kérjük előadni, a teljes előadás nyelve természetesen magyar. A meghívottak kollégiumi szállásának valamint ellátásának költségeit a szervezőbizottság fedezi.

K.Á.- U.S.

Webmester:Dr.Jarosievitz Beáta

Vissza