• алмазное сверление днепропетровск
 • алмазная резка днепропетровск
 • алмазное сверление железобетона STENOREZ
 • стена плача
 • стена плача передать записки
 • изделия из дерева РосЛес
 • ремонт квартир СтройСила
 • укладка тротуарки
 • 2018_Hírek

  Archív hírek 2018-ban

  A Magyar Science on Stage Fesztivál 2018 néhány résztvevőjének visszajelzései

  A szegedi Magyar Science on Stage Fesztivál ideje alatt Luczáné  Kenyeres Mónika interjúkat készített véletlenszerűen kiválasztott kilenc résztvevővel. Az egyes interjúkérdésekre adott válaszokat az interjúalanyok nevének feltüntetése nélkül a következő linken lehet olvasni. (2018. október 22.)


  Véget ért a Magyar Science on Stage Fesztivál 2018

  Véget ért a szegedi Magyar Science on Stage Fesztivál. A díjazottak listája megtekinthető itt.

  Egy megjegyzésekkel ellátott képösszeállítás is készült az Ünnepélyes Díjátadóról Dr. Tarján Péter képeiből. A fesztiválon készített képeiből összállított részletesebb fotóalbum  megtekinthető itt.    (2018. október 20.)


  Elkészült a Magyar Science on Stage Fesztivál Programfüzete

  Elkészült a Magyar Science on Stage Fesztivál (2018. október 5-7, Szent-Györgyi Albert Agóra Szeged) programfüzete, amely a fesztivál időbeosztását, a projektek és standok helyszínrajzát is tartalmazza. A programfüzet HTML formában megnézhető itt,  és PDF formában letölthető itt. (2018. szeptember 17.)


  Advertising opportunity for companies

  75 STEM teachers present 50 innovative educational projects in mathematics, physics, chemistry, biology, informatics/computing, environmental sciences, etc., on the Hungarian Science on Stage Festival (5-7 August 2018, Szeged, Hungary, Szent-Györgyi Albert Agóra). This event can present an excellent opportunity to companies producing education materials and/or equipment to introduce their products to the most innovative STEM teachers in the country. Therefore, we open an opportunity for advertising their educational products. Deadline: 15. September 2018.

  The detailed terms and conditions can be found on the following pages in English, and in Hungarian. (14. August 2018.)


  Reklámlehetőségek cégeknek

  A Magyar Science on Stage Fesztiválon (2018. okt. 5-7., Szeged, Szent-Györgyi Albert Agóra) 75 tanár 50 innovatív oktatási projektet mutat be a matematika, fizika, kémia, biológia, informatika-számítástechnika, környezetismeret stb. területéről. Úgy gondoljuk, hogy ez az alkalom érdekes lehet a hazai és külföldi, oktatási anyagokkal foglalkozó, valamint oktatási eszközöket készítő cégek számára is, hogy termékeiket bemutassák az ország leginnovatívabb STEM (Science, Engineering, Technology, Mathematics) pedagógusainak. Ezért – szerény támogatás ellenében – lehetőséget biztosítunk arra, hogy ezek a cégek reklámozzák a termékeiket. Jelentkezési haátridő: 2018. szeptember 15.

  A részletes feltételek az alábbi oldalakon találhatók meg magyarul, valamint angolul. (2018. augusztus 14.)


  A projektjavaslatok listája

  Lejárt a meghosszabbított jelentkezési határidő, további projektjavaslatot nem fogadunk el. Összesen 53 projektjavaslat érkezett. A beérkezett javaslatok a listája ezen a linken elérhető. A projektek elfogadásáról, illetve az azokban javasolt műhelyfoglalkozások és színpadi bemutatók tartásáról a zsűri dönt 2018. június 17-ig. A döntésről ez után a dátum után értesítjük a projektgazdákat, a pályázatukban megadott e-mailen.  (2018. június 4.)


  Meghosszabbított jelentkezési határidő

  A nagy érdeklődésre tekintettel a jelentkezési határidőt a szervezőbizottság meghosszabbította 2018. június 3-án éjfélig. A meghosszabbított határidő miatt a zsűri által küldött értesítés határideje is kitolódik 2018. június 17-ig. (2018. május 22.)


  Nyílt Nap a Magyar Science on Stage Fesztiválon

  A Science on Stage alapelve és mottója:  “Tanároktól, tanároknak“. Azaz általában olyan tanárok vesznek rajta részt, akik valamit hozzá is szeretnének adni a közös ismeretanyaghoz annak fejében, hogy ők is részesülnek a mások által hozott és bemutatott jó gyakorlatokból és oktatási módszerekből. Ezért a teljes jogú részvétel a fesztiválon csak olyanokat illet meg, akik maguk is jelentkeznek valamilyen projekttel.

  Ugyanakkor fontosnak tartjuk azt, hogy a projekttel nem jelentkező, de érdeklődő pedagógusok is profitálhassanak és tanulhassanak a bemutatott oktatási projektekből. Ugyancsak fontos, hogy a nagyközönség tagjai (felnőttek, fiatalok, családok) is megnézhessék a kiállított projekteket, hiszen ezeknek a legtöbb esetben komoly motiváló ereje van a fiatalok számára valamilyen műszaki- természettudományos karrier választása felé.

  Ezért minden ilyen fesztiválon van egy Nyílt Nap, amikor mindenki bejöhet és körülnézhet, beszélhet a kiállítókkal, és ha tanár, akkor esetleg kedvet kaphat a következő ilyen rendezvényen saját projekttel való részvételre is. Ez a Nyílt Nap az idén október 6-án szombaton lesz délelőtt 10 és délután 16 óra között. Ez alatt az idő alatt szeretettel várunk minden érdeklődőt! A többi napokon a Science on Stage fesztivál zártkörű, azon csak a projektet is bemutató pedagógusok vehetnek részt. (2018. május 8.)


  Magyar Science on Stage Fesztivál 2018 (Jelentkezési Lap)

  A 2018. évi Magyar Science on Stage Fesztiválra a kitöltött Jelentkezési Lap visszaküldésével lehet jelentkezni. A visszaküldés címe sukosd(kukac)reak.bme.hu. A visszaküldés határideje: 2018. május 20. (vasárnap éjfél). A jelentkezés elfogadásáról a zsűri 2018. június 10-ig elektronikus értesítést küld a jelentkezőknek. (2018. március 24.)


  Magyar Science on Stage Fesztivál 2018

  A Science on Stage Magyarország szervező bizottsága 2018. október 5-7. között újabb fesztivált rendez az újító kedvű és szívesen kísérletező matematika-, fizika-, kémia-, biológia- és informatika tanároknak, továbbá az általános iskolákban természetismeret (vagy környezetismeret) keretében természettudományt magyar nyelven tanító pedagógusok számára határainkon innen és túl. A Fesztivál elsődleges célja a természettudományos tárgyakat tanító pedagógusok eszmecseréjének előmozdítása, a jó oktatási gyakorlatok bemutatása és megosztása. Másodlagos cél a magyar nemzeti csapat kiválasztása Cascais-ba, a 2019-es portugáliai nemzetközi Science on Stage Fesztiválra. A magyar fesztivál helyszíne: Szeged, Szent-Györgyi Albert Agóra.  A fesztivál szórólapja letölthető innen. A Jelentkezési Lap pár napon belül ugyancsak erről a honlapról lesz letölthető. (2018. március 18.)


  Utazási ösztöndíj nemzetközi Science on Stage Fesztiválon résztvett tanároknak

  A Science on Stage Europe többféle módon is elősegíti a természettudományokat tanító európai tanárok együttműködését, a tapasztalatok és a jó gyakorlatok kicserélését.

  Ennek egyik módja az, hogy anyagilag is támogatja azoknak a tanároknak az együttműködését, akik egymást valamely nemzetközi Science on Stage Fesztiválon ismerték meg, és akik további együttműködés, vagy oktatási módszerek és jó gyakorlatok megosztása céljából el kívánnak látogatni egymáshoz. Az útiköltség támogatás maximális összege 300 Euró.

  Ezek a támogatott látogatások már jó néhány éves múltra tekintenek vissza, de az elmúlt években a kérelmek száma megsokszorozódott. Ezért a Science on Stage Europe vezető testülete, az Executive Board a közelmúltban lefektette azokat a szabályokat és követelményeket, amelyek egy ilyen utazási ösztöndíj elnyerésének feltételei.

  Ezek a szabályok a következő linkeken olvashatók angolul, és itt pedig magyarul.

  Az angol nyelvű (és angol nyelven kitöltendő) jelentkezési lap innen tölthető le.  (2017. december 8.)