• алмазное сверление днепропетровск
 • алмазная резка днепропетровск
 • алмазное сверление железобетона STENOREZ
 • стена плача
 • стена плача передать записки
 • изделия из дерева РосЛес
 • ремонт квартир СтройСила
 • укладка тротуарки
 • 2019_Hírek

  Archív hírek 2019-ben

  Tanári összefoglaló a portugáliai nemzetközi Science on Stage 2019 Fesztiválról

  A hét fős magyar delegáció egyik tagja, Dobóné Dr. Tarai Éva összefoglalta élményeit és tapasztalatait a 2019. október 31. és november 2. között a portugáliai Estoril (Cascais) Kultúrközpontjában tartott nemzetközi Science on Stage 2019 Fesztiválról. Az összefoglaló PDF formában letölthető innen.  (2019. november 10.)


  A Science on Stage 2018 egyik “utóélete”

  A Science on Stage mozgalom jelszava:  “tanároktól tanároknak”, és célja az, hogy a természettudományokat tanító tanárok megosszák egymással jó gyakorlataikat, pedagógiai és módszertani tapasztalataikat. Ennek egy szép példája Orbán Sándor tanár úr új projektje, amelynek ötletét a 2018. évi szegedi Science on Stage fesztiválon látott két projekt adta. A tanár úr készített egy összefoglalót az új projektjéről, amely letölthető innen.  (2019.október 27.)


  Hamarosan kezdődik a nemzetközi Science on Stage 2019 fesztivál

  A 2019. évi nemzetközi Science on Stage fesztivál hamarosan kezdődik Portugáliában a Lisszabontól mintegy 15 kilométerre lévő Estorilban. A fesztivál programfüzete letölthető innen.

  A magyar delegáció résztvevői és a magyar projektek címei a következő táblázatban találhatók:

  Név Cím
  dr. Borbély Venczel Simple experiments on breadboard in the classroom and at home, applied to education of electricity and to other areas of physics
  Dobóné dr. Tarai Éva The Colours of Nature – the Rouge of the Jeweller, Azure of the Sea, Red of the Berries
  Flach Fanni First Kiss with Science
  Képes Csilla Escape Room To Go
  Magyar Csabáné, Pataki Zsuzsanna / Szamper Aranka Earth Day
  dr. Róka András The Fight of Spheres
  Zsigó Zsolt Learning by Solving Real Problems

  (2019. október 27.)


  Európai Kódolási Verseny (European Code League)

  A kódolás/programozás olyan képesség, amely egyre fontosabbá válik, különösen a fiatalok számára. A mai tanárok egyik fontos feladata az, hogy ennek a képességnek a fejlesztését beépítsék az iskolai óráikba annak érdekében, hogy a fiatalok jól felkészülhessenek a jövő kihívásaira.Ezért a Science on Stage meghirdeti az Európai Kódolási Versenyt (European Code League). Felhívjuk a STEM tanárokat és diákjaikat egész Európából, hogy legyenek kreatívak, készítsenek innovatív kódolási projekteket az általános és középiskolák STEM óráira, és küldjék be őket 2020. április 1-ig az info@science-on-stage.eu címre, hogy részt vehessenek a Versenyben.

  A projektekhez természetesen használhatnak digitális eszközöket, mint például mikrokontrollerek (Arduino, Raspberry Pi, Calliope mini stb.) és/vagy különböző programozási környezetek és nyelvek (Snap!, Scratch, C++ stb.).

  A Science on Stage által készített „Kódolás a STEM oktatásban” (Coding in STEM Education) című (angol és német nyelveken elérhető) brosúránk hasznos segítséget és ötleteket adhat a projektek elkészítéséhez!

  További információ a versenyről és a pályázati eljárásról itt található: http://www.science-on-stage.eu/codeleague   (2019.június 14.)

  Code League


  Bemutatták a Coding in STEM Education projektet

  A tananyag bemutatója 2019. március 1-én volt az SAP Österreich GmbH központjában, Bécsben (Lassallestraße 7B, 1021 Wien).A bemutatóról készült sajtóközlemény hozzáférhető angolul (eredeti), valamint magyar fordításban is. Maga a brosúra angol nyelven letölthető innen.

  (2019. március 4.)

  Csoportkép

  Új Európai Science on Stage Projekt:  Coding in STEM Education

  A Science on Stage mozgalom a természettudományos tárgyakat tanító európai tanárok számára nemcsak fesztiválokat és eszmecseréket szervez, hanem tananyagokat is fejleszt – elsősorban a Science on Stage Deutschland koordinálásával, és az SAP SE németországi központú informatikai cég támogatásával. Az első három tananyag már innen is letölthető: iStage1 (magyarul), iStage2 (angolul), iStage3 (magyarul).A legújabb ilyen projekt (iStage4) a “Coding in STEM Education” (Programkód készítése a természettudományok tanítása során) nevet kapta. A projekt keretében egy nemzetközi tanárcsoport konkrét példákat és gyakorlati tanácsokat dolgozott ki arra vonatkozóan, hogyan lehet bevezetni a diákokat a mikrokontrollerek világába, mint amilyen például az Arduino és a Raspberry Pi.

  A tananyag bemutatója 2019. március 1-én lesz az SAP Österreich GmbH központjában, Bécsben (Lassallestraße 7B, 1021 Wien). Részvételi szándék esetén kérjük, hogy regisztráljon e-mailben az info@science-on-stage.de címen 2019. február 15-ig. A  magyar nyelvű Meghívó letölthető innen, a projektbemutató programja angol nyelven letölthető innen.

  A tananyag 2019. március 1. után ingyenesen letölthető lesz néhány nyelven. A pontos helyet március 1. után ezen az oldalon is közöljük.

  Code League 2019

  Az iStage tananyagokhoz – a bevezetésük során – versenyek is kapcsolódnak, amelyeken a tanárok bemutathatják, hogy a tananyagokat hogyan használták fel mindennapi munkájuk során. A Science on Stage versenyt hirdet tanár/diák csoportok számára a “Coding in STEM Education” tananyaghoz kapcsolódva is a tananyagban található ötletek minél kreatívabb megvalósítása, és a mindennapi oktatásba való bevezetése érdekében. A verseny elnevezése (az “Európa Liga” elnevezésre utalva) “Code League < Coding in STEM >“. A versenyfelhivás és a verseny szórólapja letölthető angol és magyar nyelven is.   (2019. január 20.)