• алмазное сверление днепропетровск
  • алмазная резка днепропетровск
  • алмазное сверление железобетона STENOREZ
  • стена плача
  • стена плача передать записки
  • изделия из дерева РосЛес
  • ремонт квартир СтройСила
  • укладка тротуарки
  • 2016 Hírek

    Archív hírek 2016-ban

    – Megjelent a Science on Stage Europe 2016. decemberi Hírlevele (angolul) (2016. december 20.)


    – Megjelent a Science on Stage Europe 2016. novemberi Hírlevele (angolul) (2016. november 28.)


    megnyito – A Debreceni Egyetem videostúdiója készített egy 47 perces videót a 2016. évi Magyar Science on Stage fesztivál Megnyitó Ünnepségéről.
    Itt nézhető meg (2016. november 27.)
    – A Debreceni Egyetem videostúdiója készített egy 2 perces összefoglaló videót a Magyar Science on Stage fesztiválról.
    Itt nézhető meg
    (2016. október 27.)
    beszeda

    – Megjelent a Science on Stage Europe 2016. októberi Hírlevele (angolul) (2016. október 20.)


    A Magyar Science on Stage Fesztivál 2016 Galériája

    Megnyílt a Magyar Science on Stage Fesztivál galériája a fesztivál alatt készített képekből. A Galéria a következő csoportokba rendezi a képeket:

    (2016. október 16.)


    A Magyar Science on Stage Fesztivál 2016 összefoglalója

    A Magyar Science on Stage Fesztivál szöveges összefoglalója letölthető innen. (2016. október 13.)


    Sikeresen lezajlott a Magyar Science on Stage Fesztivál 2016

    A zsűri két kategóriában adott ki díjakat:

    • Részvétel a 2017. évi nemzetközi Science on Stage Fesztiválon projekttel
    • Részvétel a 2017. évi nemzetközi Science on Stage Fesztiválon projekt nélkül

    Ezeken a túlmenően a Zsűri eldöntötte, hogy a támogató intézmények által felajánlott különdíjakat kik kapják.

    A Zsűrinek a nemzetközi fesztivál programbizottsága felé javaslatot kellett tenni, hogy a bejutott magyar projektek közül melyeket javasol műhely, ill. színpadi előadás keretében történő bemutatásra. Ezeket a táblázat “Egyéb” rovatában jelezzük. A nemzetközi zsűri az egyes országok zsűrijeitől jövő javaslatok alapján – és a benyújtott pályázatok értékelése alapján – választja majd ki azokat, akik ténylegesen is bemutathatják projektjeiket műhely- ill. színpadi előadás keretében.

    A díjazottak listája itt elérhető (2016. október 10.)


    ÓRIÁSI AZ ÉRDEKLŐDÉS a Magyar Science on Stage 2016 Fesztivál iránt! Már 11 nappal a “Nyílt Délután” megrendezése előtt betelt a lista az előzetesen regisztráltakkal. Emiatt további jelentkezést nem tudunk elfogadni.

    Tűz- és katasztrófavédelmi okoknál fogva a debreceni Agóra épületében egy időben tartózkodó személyek száma korlátozva van. Az előzetesen regisztráltaknak mindenképpen előnyük van, nekik belépési lehetőséget biztosítunk. Az előzetesen regisztrált személyek száma – a fesztivál hivatalos résztvevőivel és az Agóra munkatársaival együtt – elérte az engedélyezett felső határt. Emiatt sajnos nem tudunk több érdeklődőt fogadni, a regisztrációt lezártuk. (2016. szeptember 27.)


    Megjelent a Magyar Science on Stage Fesztivál (2016. október 7-9.) programfüzete.

    A programfüzet innen tölthető le PDF formában. A projektek rövid leírásával bővített forma weblap (HTML) formájában is elérhető.
    Ez utóbbi fejezetenként is megtekinthető:

    Köszöntik a szervezők
    Mi a Science on Stage?
    A Magyar Science on Stage 2016. október 7-9.
    A helyszín: Agóra Tudományos Élményközpont, Debrecen
    A Fesztivál programja
    A fesztiválon résztvevő projektek (rövid leírások belinkelve)
    A standok elhelyezése a Agóra földszintjén és alagsori szintjén

    A Fesztivál megnyitása előtt, október 7-én délelőtt 10 h és 11h között lehetőség van az MTA Atomki laboratóriumainak megtekintésére. Kérjük azokat, akik szeretnének részt venni az Atomki túrán, részvételi szándékukat emailben jelezzék a szilasi@atomki.mta.hu email címen.
    Jelentkezési határidő: 2016. október 4. (2016. szeptember 27.)


    Nyílt Délután” a Magyar Science on Stage Fesztiválon
    (2016. október 8. szombaton délután 14:30 – 17:00, Debrecen, Agóra
    )

    2016. október 8-án szombaton 14:30-17:00-ig a Magyar Science on Stage Fesztivál kinyitja a kapuit, “Nyílt Délutánt” tart. A Nyílt Délutánon az érdeklődők megtekinthetik a kiállítást, kipróbálhatják a kiállított eszközöket, találkozhatnak a rendezvényre jelentkezett tanár kollégákkal, sőt még egy látványos színpadi showt is megtekinthetnek.A rendezvényen résztvevő projektek listája itt elérhető.A Nyílt Délutánon való részvétel ingyenes, ám a programra csak korlátozott számban tudunk látogatókat fogadni, ezért érdemes előre regisztrálni. Előzetes bejelentkezés 2016. október 7-ig a regisztracio@agoradebrecen.hu email címen. (2016. szeptember 15.) Agóra DebrecenAgóra, Debrecen

    – Megjelent a Science on Stage Europe 2016. szeptemberi Hírlevele (angolul) (2016. szeptember 15.)


    – Megjelent a Science on Stage Europe 2016. augusztusi Hírlevele (angolul) (2016. augusztus 15.)


    – A Science on Stage Europe újraindította a Teaching Material (Oktatási Anyagok) oldalát. Az angol nyelvű oldalra a Science on Stage Europe tagszervezeteitől érkezett oktatási anyagokat (pl. korábbi Science on Stage Fesztiválokon bemutatott anyagokat, iStage projektek anyagait stb.) töltik fel folyamatosan. Már jelenleg is jó néhány anyag érhető el angolul és az eredeti nyelven is. (2016. július 24.)

    – Megjelent egy Recommended links for STEM teachers (Ajánlott linkek természettudományos tárgyakat tanító tanároknak) linkgyűjtemény. (2016. július 24.)


    – Megjelent a Science on Stage Europe 2016. júliusi Hírlevele (angolul) (2016. július 24.)


    A Science on Stage Europe vezetősége 2016.06.15.- 16.-án Debrecenben a Kölcsey Központban tartotta két napos közgyűlését (General Assembly). Az eseményre 29 országból 45 résztvevő érkezett, akik az egyes országok Science on Stage szervezeteinek vezetői. A rendezvény egyik legfontosabb programja az volt, hogy a vezetőség megtekintette a 2017-es nemzetközi fesztivál várható helyszíneit, felmérték a város alkalmasságát a fesztivál megszervezésére és iránymutatásokat adtak a fesztivál lebonyolításával kapcsolatban. A vezetőség kiválónak találta a város adottságait egy ilyen nagyszabású rendezvényre és nagyon elégedett volt a szervezés előrehaladásával!
    A General Assemlyvel egyidőben a debreceni Agóra Tudományos élményközpontban a SonS Hungary szervezőbizottsági ülése is lezajlott, amelynek a fő témája a 2016 októberben megrendezendő Science on Stage magyar fesztivál és válogató előkészítése volt. Az ülés fő napirendi pontja a magyar rendezvény szervezésének optimalizálása az Agóra adottságaihoz, abból a célból, hogy a magyar eseményen résztvevők egy minél jobb fesztiválon mutathassák be projektjeiket, valamint még több és kellemesebb élménnyel gazdagodhassanak!
    Minden résztvevőnek és szervezőnek nagyon köszönjük a befektetett munkát, időt, energiát és gratulálunk az elvégzett eredményes munkához !(2016. június 21.)

    – Megjelent a Science on Stage Europe 2016. júniusi Hírlevele (angolul) (2016. június 21.)


    – Megjelent a Science on Stage Europe 2016. májusi Hírlevele (angolul) (2016. május 17.)


    Dr. Róka András, a londoni magyar csapat egyik résztvevője vendégelőadói meghívást kapott Ankarába (Törökország) a török Nemzeti Science on Stage Fesztiválra, hogy ott is mutassa be londoni előadását. Az előadást nagy sikerrel megtartotta 2016. május 7-én. Dr. Róka András szerint az előadás mindkét fél számára emlékezetes marad. A törökök számára a látványos kísérletek miatt, Dr. Róka András számára pedig a törökök vendégszeretete miatt. Az előadásáért kapott díszes emléklap itt látható. (2016. május 10.)

    – A Science on Stage 2016 fesztiválra történő jelentkezés meghosszabbított határideje lejárt. Jelenleg a beküldött pályázatok előzsűrizése folyik. Összesen 100 pályázat érkezett. A beérkezett projektek címét és a projekt felelősének nevét itt lehet olvasni. A projektek megoszlása szaktárgyak szerint a következő:

    • Biológia: 6 projekt
    • Matematika: 11 projekt
    • Komplex: 13 projekt (interdiszciplináris projektek)
    • Kémia: 14 projekt
    • Informatika: 17 projekt
    • Fizika: 39 projekt.

    A projektek megoszlása a fesztivál vezértémai szerint a következő:

    • Tudomány a legfiatalabbaknak: 16 projekt
    • Természettudomány és környezet: 14 projekt
    • IKT a természettudományok tanításában: 18 projekt
    • Befogadó természettudomány: 5 projekt
    • Együttműködés az oktatásban: 15 projekt
    • Alacsony költségű tudomány: 32 projekt

    A beérkezett projektek száma és a sokszínű tematika előrevetíti, hogy az október 7-9 között Debrecenben az AGÓRA-ban megrendezésre kerülő hazai fesztiválnak igencsak izgalmas és érdekes lesz a programja. (2016. május 4.)


    FONTOS! Válaszolva a több helyről jövő kérésekre, a Science on Stage 2016 fesztivál Szervezőbizottsága többségi szavazással meghosszabbította a fesztiválra történő jelentkezési határidejét.

    Az új határidő: 2016. május 1. éjfél. A fesztivál szórólapja és a Jelentkezési lap változatlan maradt. Az azokon szereplő határidők érvényüket vesztették.

    A Jelentkezési Lapot a fenti határidőig (2016. május 1 éjfél) kell elküldeni elektronikusan a sons(kukac)elft.hu címre. (2016. április 12.)


    – Megjelent aScience on Stage Europe 2016. áprilisi Hírlevele (angolul) (2016. április 11.)


    – Megjelent a Science on Stage Europe 2016. márciusi Hírlevele (angolul) (2016. március 16.)


    – Megjelent a Science on Stage Europe 2016. februári Hírlevele (angolul) (2016. február 19.)


    Elindult a Facebook oldalunk, látogasson el oda is! (2016. január 20.)


    Dr. Róka András kísérletezik a londoni Science on Stage fesztivál nagyszínpadán
    Dr. Róka András kísérletezik a londoni Science on Stage fesztivál nagyszínpadán
    Dr. Róka András, a londoni magyar csapat egyik résztvevője vendégelőadói meghívást kapott Ankarába (Törökország) a török Nemzeti Science on Stage Fesztiválra, hogy ott is mutassa be londoni, nagy sikerű előadását. “Törökország sok tanára látná nagyon szívesen a színpadon az Ön kémiai előadását és standját a Török Nemzeti Fesztiválon” – szól a meghívó levél. Ez a meghívás egyrészt rámutat arra, hogy a Science on Stage fesztiválok előmozdítják az egyes országok tanárainak együttműködését, és a jó gyakorlatok elterjedését, másrészt pedig arra is, hogy a mi tanáraink továbbra is kiválóan megállják a helyüket nemzetközi porondon. A meghívólevél teljes szövege (angolul) itt olvasható. (2016.január 19.)

    FONTOS! Megnyílt a jelentkezés a 2016. október 7-9. között, Debrecenben, az AGÓRÁban megrendezésre kerülő Science on Stage Hungary 2016 fesztiválra, ahol általános- és középfokú oktatásban tanító biológia, kémia, fizika, matematika és informatika tanárok, valamint óvodai nevelők mutatják be egymásnak innovatív és kreatív kísérleteiket, legjobb oktatási gyakorlataikat. Várjuk végzős tanárszakos hallgatók jelentkezését is. Határidő: 2016. április 11. A fesztivál szórólapja letölthető innen, a Jelentkezési lap pedig innen tölthető le.
    Fontos megjegyezni, hogy a 2017-es debreceni fesztiválon 70 hazai tanár 40 projektje vehet majd részt kivételesen, mivel mi leszünk a vendéglátó ország. Ezért a “válogató” Science on Stage Hungary 2016 fesztiválra összesen legalább 100-120 projektet várunk! Pályázhatnak általános- és középfokú oktatásban résztvevő tanárok és végzős tanárszakos hallgatók (akiknek 2017. július 1-én már meglesz a tanári diplomájuk) matematika, fizika, kémia, biológia és informatika szakterületekről, valamint óvodapedagógusok. (2016. január 15.)

    – Megjelent a Science on Stage Europe 2016. januári Hírlevele (angolul) (2016. január 15.)