• алмазное сверление днепропетровск
 • алмазная резка днепропетровск
 • алмазное сверление железобетона STENOREZ
 • стена плача
 • стена плача передать записки
 • изделия из дерева РосЛес
 • ремонт квартир СтройСила
 • укладка тротуарки
 • Színpadon a tudomány 2012

  Természettudomány-tanulási fesztivál Magyarországon
  Hely: Csodák Palotája Budapest, Millenáris Park
  Idő: 2012. szeptember 29.

  Fővédnök: Prof. Pálinkás József akadémikus, az MTA elnöke
  Védnökök: Prof. Falus András, akadémikus, SOTE
  Prof. Hargittai Magdolna, akadémikus, BME

  Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat ismét megszervezi a Science on Stage (SonS) konferencia magyarországi válogatóját. Részvételre hívjuk hazánk újító kedvű, kreatív, szívesen és örömmel kísérletező fizika-, kémia- és biológia szakos tanárait, továbbá az általános iskolákban természetismeret (vagy környezetismeret) keretében természettudományt tanító kollegákat. Pályázhatnak továbbá határon túli, magyar nyelven természettudományt oktató tanárok is, ha saját országuk nem indít csapatot a 2013-as nemzetközi konferenciára. Szeretnénk, ha a tanárkollégák bemutatnák érdekes és új módszereiket, kísérleteiket, oktatási programjaikat, megvalósított projektjeiket, innovatív ötleteiket, amelyek segítik a természettudomány tanítását, tanulását, felkeltik a diákok érdeklődését, motiválják őket az ilyen irányú továbbtanulásra.

  A pályázati anyagnak a tervezett bemutató rövid, legfeljebb 6 ezer leütésnyi, mindösszesen 2 oldalnyi (esetlegesen képekkel, ábrákkal együtt) leírást kell tartalmaznia.

  A pályázat beadási határideje: 2012. augusztus 1.

  A pályázatot e-mail-en kell elküldeni a következő címekre:
  Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat titkárságára: elft@elft.hu
  Radnóti Katalin szervező: rad8012@helka.iif.hu

  A szakmai zsűriben mindegyik tudományterület képviselve lesz. A zsűri által kiválasztott pályamunkákat Csodák Palotájában 2012. szeptember 29én kell majd bemutatni.

  Fődíj: kiutazás a Słubice – Frankfurt am Oder városokban rendezendő nemzetközi konferenciára. A szponzoroknak köszönhetően a zsűri értékes különdíjakat is odaítél.

  A 2013. évi nemzetközi konferencia helyszíne két város, Słubice és Frankfurt (Oder) lesznek, melyek a lengyel-német határon találhatók.Időpontja: 2013. április 25-28.

  Magyarországról 9 fő vehet részt, 2-2-2 fő a fizika-, a kémia és a biológia területéről, 1 fő természettudományt tanító és 2 fő szervező. Megkötés még továbbá, hogy a delegációnak legfeljebb a fele lehet olyan kolléga, aki már részt vett ilyen konferencián.

  További információk a következő weblapokon érhetők el:
  Videó az előző, 2011-es koppenhágai konferenciáról
  A 2013-as konferenciáról

  Dr. Ujvári Sándor
  E-mail: ujvasa@hdsnet.hu